Familie Koster

“Voor ons was de flat een schot in de roos.”

Voor ons was de flat een schot in de roos. Wij woonden prachtig in een grote bungalow, buiten het dorp Maasbree, in Limburg. Ooit hadden wij ons voorgenomen om, wanneer wij wat op leeftijd zouden zijn gekomen, te verhuizen. Hoe wij in Maasbree terecht zijn gekomen is een apart verhaal.

Aan de toekomstige woning hadden wij een aantal voorwaarden gesteld te weten in de buurt van onze kinderen, winkels op loopafstand en een woonoppervlak waar we ook nog voldoende meubilair etc. zouden kunnen plaatsen. Het moest ook een huurwoning zijn. In 2013 was het zover en gingen we actief op zoek in Den Helder. Onze oudste dochter zag de in aanbouw zijnde uitbreiding van het flatcomplex  De Uyterton en heeft meteen zaken gedaan met de verhuurder. We kregen prima informatie met o.a. goede plattegronden voorzien van alle maten en elektrische aansluitingen. We waren direct enthousiast. Na uitgebreid passen en meten namen wij een optie op een flat.

Aan de voorwaarden die we hadden gesteld werd geheel voldaan. Verdere pluspunten waren ook de huisarts en apotheek vlakbij. In het complex is een nachtzuster aanwezig om hulp te bieden. Het is beveiligd met een afgesloten parkeerplaats voorzien van een op afstand te bedienen hekdeur. De flats zijn zeer goed geïsoleerd ook tegen geluiden. Ze hebben gelukkig een behoorlijk balkon ter compensatie van onze mooie tuin in Limburg. Daarnaast is er altijd personeel bereikbaar om te helpen, inlichtingen te geven etc. Voor medische bestemmingen in Den Helder is vervoer beschikbaar naar Ziekenhuis, dokter etc. Dit is een uitkomst als jezelf een tijdje niet kunt rijden. Achteraf kunnen we zeggen, we hebben een uitstekende keus gemaakt.

J.J. Koster