Extra faciliteiten

Voor een aantal voorzieningen hoeft u niet eens de deur uit. In het gebouw zijn een kapsalon, pedicure, schoonheidsspecialiste, fysiotherapeut en een wasserette gevestigd. De bewoners kunnen ook gebruik maken van een computer en fitnessruimte, evenals een hobbyruimte.

Tevens biedt Serviceflat “De Uyterton” zijn bewoners de gelegenheid familie of gasten van buiten de stad te laten overkomen en onderdak te bieden in een van onze twee logeerkamers. Tegen een kleine vergoeding per nacht wordt de overnachting verzorgd en heeft u zelf de rompslomp niet van bedden opmaken etc.

Onze recreatiezaal is dagelijks geopend voor een kopje koffie. Hier kunt u een biljartje leggen, een boek lenen of de krant lezen. Ook kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten die georganiseerd worden zoals het gymnastiek uurtje, bingo’s, modeshows, kaarten en sjoelen.

Naast onze vaste activiteiten zijn er ook jaarlijks terugkerende feesten en seizoen activiteiten zoals; Het Kerstdiner, de Sinterklaasochtend met speculaas, de Nieuwjaarsborrel met oliebollen en de rondvaart door de Helderse haven tijdens de Sail of Vlootdagen. Ook wordt er jaarlijks een busreisje georganiseerd buiten de stad. Dit is een volledig verzorgde dag naar een mooie bezienswaardigheid. Zo hebben we de afgelopen jaren al de Biesbosch, Paleis Het Loo, de Rotterdamse havens, het Amsterdamse bos en de Orchideeënhoeve in Luttelgeest bezocht. Aan deze activiteiten zijn geen kosten verbonden voor de bewoners.

Alle activiteiten zijn geheel vrijblijvend en zelf door de bewoners in te vullen. Het welbevinden van de bewoners draagt bij aan een prettige en ongedwongen leefomgeving.