Ontdek en beleef Den Helder

Helemaal in de Kop van Noord-Holland ligt de stad Den Helder met bijna zestigduizend inwoners. Zowel in het noorden, oosten als westen is het omringd door water. Den Helder geniet natuurlijk bekendheid door de Koninklijke Marine en de Marinedagen (voorheen: Nationale Vlootdagen).

De binnenstad kent een groot assortiment winkels en een overdekt winkelcentrum. Je kunt hier heerlijk winkelen en uitblazen op één van de vele terrassen. Den Helder heeft een prachtig breed strand waar ook trots de Blauwe Vlag wappert. De stad staat al sinds jaar en dag in de hoogste regionen als het gaat om het aantal zonuren per jaar.

Naast het strand biedt Den Helder, als het weer niet meezit, genoeg overdekt vertier met onder meer de oude Rijkswerf Willemsoord. Op dit prachtig gerestaureerde terrein zijn o.a. het Marine museum met een onderzeeboot, het Reddingmuseum ‘Dorus Rijkers’, het nieuwe theater ‘de Kampanje’ en de megabioscoop Utopolis te vinden. Ook zijn hier diverse gezellige restaurants met heerlijke terrassen.

“De Uyterton” en Den Helder

De serviceflat “De Uyterton” ligt op nog geen tien minuten loopafstand van de kleurrijke bollenvelden, het strand, de zee, de duinen en het bos. En dat in een stad waar zich geen vervuilende industrie bevindt. Dit staat garant voor een heerlijk frisse lucht.

Als u de straat uit loopt bevindt u zich direct in Mariendal. Dit helderse natuurgebied bestaat uit ruim 50 hectare struinnatuur. Door de afmetingen van het gebied is het een van de grootste natuur ontwikkelingsprojecten in Nederland. Hier vindt u ook een bezoekerscentrum, uitkijktoren en pannenkoekenboerderij.

De diverse musea en andere bezienswaardigheden in en om Den Helder zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De bus stopt voor de deur van “De Uyterton” en brengt u in een paar minuten naar het centraal station van waar u met de trein weer verder kunt richting Alkmaar of Amsterdam.